Ciudat dar adevarat

Thomas Beatie (34 ani), un transexual american căsătorit cu o femeie, a decis să recurgă la inseminare artificială pentru a avea un copil deoarece soţia lui, Nancy, care a suferit o operaţie complicată acum 20 de ani, nu poate să rămână însărcinată. Thomas a decis să renunţe, astfel, la injecţiile bilunare cu testosteron şi să poarte copilul el însuşi.
Chiar dacă iniţial ideea celor doi a fost respinsă atât de prieteni, famile,medici deoarece părea a fi o operaţie greu de reuşit, Thomas a dat naştere
la data de 29 iunie, unei fetiţe perfect sănătoase, la Centrul medical St. Charles din Bend, Oregon.
Acum, bărbatul intenţionează să scrie o carte în care să povestească experienţa lui neobişnuită în încercarea de a deveni “mamă”.

Dar recordul nu se opreşte aici.În celălalt colţ al lumii, în India, Omkari Panwar în vârstă de 70 de ani a fost numită cea mai bătrână mamă din lume după ce a dat naştere a doi gemeni.

Dincolo de faptul că normalitatea ar fi stat în calea fericirii lor, aceste fapte la care apelează omenirea mi se par în general deplasate de la norma moralităţii şi nu numai.Nu vreau sa fac educaţie religioasă cu nimeni, dar atât cât mi-a fost dat să înţeleg, Dumnezeu a zidit două fiinţe pe pământ: femeia şi bărbatul-Adam şi Eva.Femeia era cea care urma să dea naştere de prunci, să înmulţească familia, bărbatul să muncească...Acum se pare că rolurile s-au schimbat.
În acelaşi timp, mă uimeşte cum anumite persoane sacrifică practic fericirea altora doar pentru a-şi împlini o ambiţie, o dorinţă nemaipomenită de a avea un băietel (ex. în cazul lui Omkari copiii ei vor suferi căci în câţiva ani ea nu va mai fi...).
Voi ce părere aveţi?

0 comentarii: