Atunci a fost romanizarea, acum...americanizarea


14 februarie..ce zii frumoasa cu soare!..si atat! Ce valentine's day?
Din pacate Valentine's-ul e mult prea in, iar Dragobete sunt total out.
Ma gandeam ca pe zi ce trece ne americanizam. E adevarat ca ar fi foarte ciudat sa mergem la un magazin cu mancare rapida (fast food) si sa cerem un caine fierbinte-hotdog, dar de aici pana la a sarbatori cu mare taifas si devotament valentine's-ul este totusi un pas. In plus, nu stiu daca ati observat, dar parca si de craciun lumea ureaza Merry Christmas! sau Merry Xmas sa fie si mai trendy.
Am uitat sa fim romani sau...cum?
Plus ca...think about...adica, de ce sa creem o zi a iubirii in cuplu, cand se presupune, la o adica, ca cele doua persoane stau impreuna pentru ca se iubesc; celelalte tipuri de relatii nu se iau in calcul. Ar fi frumos sa fie un fel de Valentine's al iubirii intre oameni. Sa te trezesti pe 14 februarie si sa iti impui in gand: azi nu mai tip la colega mea total insuportabila si nu ma mai uit urat la tipul ciudat de la coltul strazii care in fiecare zi se ia de mine. Asa da!
Dar stau mai apoi si ma gandesc, oare lumea se implica chiar atat de mult in sarbatorirea acestei zile? Tu cand iubesti o persoana astepti 14 februarie sa ii transmiti sentimentele nutrite? I don't.
Si pana la urma, asa cum am mai spus, avem Dragobetele si daca pana acum nu am realizat suna mai romantic: "dragobete"; ce cuvant frumos!
Mai ramane sa uram in loc de Paste fericit, Happy Easter si totul e ok. La urma urmei tot acolo e.

0 comentarii: